Известие

Collapse
No announcement yet.

156 2.4 JTD 136hp не пали! Help...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 2.4 JTD 136hp не пали! Help...

Колеги точно си смених термостата и охладителната течност, обезвъздуших, перките си се пуснаха. И точно да паля да си ходя (че в работа сменях термостата) и аха да завърти и умря... все едно паднал акумулатор!!! Да обаче сложих друг даже повече ампери, но пак не иска! Лампите светят добре и като завъртя не замижават! Клемите чистих, ток и давах от друга кола и пак не иска...
    Стартера не върти.
    Моля за съвет!
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 136hp
    Rollin' On 18"

ТАка от раз може да умре от датчик на колянов вал. Оставете я така за известно време, може и да запали. НА първо време намери комп с кабел и вижте къде е проблема. Пиши от къде си.
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Според мен си "разбутал" кабелите и буксите дето минават зад входа на смукателния колектор и над АБС-а. Дано ме разбра за къде говоря.
      Успех.
      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Предполагам четки на стартера. Провери и масата от акумулатора до двигателя. Във стартера (или по точно електромагнита) влиза едно тънко кабелче. Пусни директно +12V от акумулатора , и ако пак не врътне, сваляй стартер.

Comment

Къде се намира датчика на коляновия вал, защото може и с антифриз да съм го полял, защото свалях новия термостат 2 пъти, заради уплътнението му
          Утре ще видя и кабелите да не съм откачил нещо...
          А може ли да е някакъв бушон изгорял?
          Rollin' On 18"

Comment

Не си губи времето с датчика,той е непричом.Възможни места на повредата:пакета на ключа,реле управляващо силовата верига на стартера/така нареченото "ключ" реле/,бендикс или по-точно шалтерът му и последно-стартера.Пробвай това,което те е посъветвал Добромирски и ни кажи,като опиташ да завъртиш,чува ли се едно щракане при стартера.
            Last edited by myato; d.m.y г., 00:32.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

а защо не пробвахте за я дръпнете или бутнете да запали. Ако и тогава не запали е по-дълбок проблема, но ако запали търси проблем в стартерната система. От едно палене на скорост нищо няма да й стане
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Колеги оказа се проблема в стартера... утре се надявам да е готова колата...
                Rollin' On 18"

Comment

Working...
                X